Zgârieturile de pe pantofii din piele

zgarieturile de pe pantofii din piele

Zgârieturile de pe pantofii din piele pot fi extrem de inestetice vizual, dar acest lucru se întâmplă multor persoane în cazul purtării zilnice sau foarte des a unei singure perechi de încălțări. În cele mai multe cazuri aceștia pot fi reparați pentru a vă readuce pantofii preferați din piele la o stare prezentabilă, îmbunătățită. În continuare vă vom oferi câteva informații despre deteriorarea încălțărilor și cum puteți să reparați zgârieturile de pe pantofii din piele pentru a vă putea bucura de ei în continuare.

Zgârieturi realizate de alte încălțări

O zgârietură datorată de alt pantof dintr-un material diferit sau la fel apare atunci când un alt obiect intră în contact cu pantoful dvs. De exemplu o persoană te-ar putea călca pe picior, iar talpa încălțărilor lui ar putea lăsa o urmă plină de zgârieturi fine pe pantoful dvs. Aceasta este situația cea mai fericită atunci când vorbim de zgârieturile de pe pantofii din piele, deoarece este cel mai ușor de îndepărtat. Acea urmă neagră e posibil să lase câteva semne fine de zgârieturi, dar cu siguranță nu va deteriora încălțămintea. În această situație aveți grijă să îndepărtați ușor urma, dar să nu insistați prea tare pentru a nu produce alte zgârieturi. Alegeți metodele cele mai puţin abrazive de curățare.

Peria de pantofi

O perie pentru pantofi este soluția perfectă deoarece este deja proiectată pentru a îndepărta mizeria și praful de pe încălțări. Încercați mai întâi această opțiune pentru a vedea dacă peria poate îndepărta zgârieturile de pe pantofii din piele. 

Guma de șters

O gumă de șters de la creionul de pe birou ar putea să funcționeze excelent pentru zgârieturile de pe pantofii din piele. Guma de șters în sine este un material suficient de moale încât să nu afecteze pielea, deci nu riscați să vă distrugeți încălțările. Exercitați o presiune moderată și încercați să ștergeți cu radiera peste zgârieturile de pe pantofii din piele pentru a îndepărta urmele nedorite.

Burețelul magic pentru zgârieturile de pe pantofii din piele

Un burețel magic este o bucată de spumă de melamină (un material ușor abraziv) folosită pentru a curăța petele de pe o mulțime de suprafețe. Spuma de melamină poate fi folosită cu grijă pentru a îndepărta diferite urme, dar pentru că este abrazivă trebuie să fiți blând și să curățați încet pentru a nu deteriora pielea. Umeziți spuma de melamină și apoi ștergeți ușor urma pentru a îndepărta zgârieturile. Încercați mai întâi burețelul de melamină într-un loc mai puţin vizibil pe încălțări pentru a vă asigura că nu provoacă alte semne.

Bicarbonat de sodiu sau pasta de dinți

Pentru zgârieturile mai vizibile puteți încerca o pastă realizată din bicarbonat de sodiu amestecat cu puțină apă. O altă variantă la bicarbonat este pasta de dinți care are un nivel similar de abraziune și poate fi folosită cu apă pentru a îndepărta zgârieturile persistente. Ambele soluții sunt mai abrazive decât ce v-am prezentat mai sus, așa că aplicați-le pe o cârpă moale și ștergeți ușor porțiunea de piele afectată pentru a îndepărta zgârieturile de pe încălțări.

Hidratarea materialului

Aplicarea unei creme de încălțăminte poate fi tot ce trebuie să faceți pentru a remedia zgârieturile minore. Pielea va absorbi crema hidratantă iar acest lucru va face ca pielea să se dilate, iar această dilatare va minimiza zgârieturile vizibile. Aplicați crema pentru pantofi din piele conform instrucțiunilor de pe ambalaj și, când ați terminat, așteptați să se usuce complet.

Zgârieturile adânci

În cazul zgârieturilor adânci este aproape imposibil să le reparați și să le ascundeți complet aspectul. Zgârieturile în profunzime pot da încălțărilor tale un aspect diferit, așa că, dacă nu pot fi reparate sau șterse, trebuie să le acceptați și să le purtați cu încredere. Hidratarea și lustruirea lor poate ajuta la minimizarea aspectului pe care l-au căpătat, dar cu siguranță nu vor fi ascunse complet. Unii vor recomanda folosirea unui adeziv pentru lipirea unei cute sau ascunderea unor semne lăsate de zgârieturi.  Acesta este o alegere nepotrivită deoarece este foarte posibil să arate mai rău decât înainte. În cel mai fericit caz pot fi o remediere temporară. Dacă încălțările arată bine pe termen scurt după acest tip de recondiționare, suntem siguri că pe termen lung va avea un impact negativ asupra aspectului lor. Nu vă lăsați păcăliți cu astfel de trucuri.

Ce să nu încerci

ingrijirea zgarieturilor

Dacă aveți o pereche preferată de cizme negre din piele pe care vreți în continuare să le purtați, vă vom recomanda ce să nu folosiți pentru a le repara. Nu utilizați în cazul zgârieturilor din piele naturală dizolvant pentru îndepărtarea lacului de unghii, alcool izopropilic, detergent de vase sau alte substanțe chimice pentru a le îndepărta. Toate acestea au potențialul de a deteriora pielea prin uscare, deformare sau crăpare, și veți fi nevoită să renunțați la perechea dvs. preferată de cizme.

Tăieturile

Tăieturile nu pot fi reparate păstrând în continuare aspectul încălțămintei. O tăietură a separat pielea în două bucăți distincte și a compromis stratul exterior al pantofului. Există câteva soluții, cum ar fi lipirea tăieturii sau coaserea acestora, dar acestea sunt soluții care nu fac nimic pentru a repara aspectul general al pantofului. Dacă încălțările dvs. au tăieturi, poate că ar fi timpul să treceți la o pereche nouă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Avatar Mobile
Main Menu x
X