Porți pantofii potriviți pentru forma picioarelor tale?

pantofii potriviti

Cu toții dorim să găsim pantofii potriviți care să nu ne deranjeze la mers și să-i putem purta oricând fără probleme. Ți s-a recomandat vreodată de un prieten o pereche de pantofi care pur și simplu nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor sale? Poate că pentru prietenul tău erau cei mai confortabili pantofi, dar în cazul tău nu a fost la fel. Mulți oameni nu știu că ar trebui să purtăm încălțări în funcție de tipul nostru de picior. Ceea ce ar putea funcționa pentru o persoană pentru a-i atenua durerea de picioare și pentru a-și îmbunătăți mersul, s-ar putea să nu funcționeze neapărat pentru tine.

Întotdeauna este important să urmezi câteva reguli generale atunci când căutați încălțăminte adecvată. La ce ar trebui să fii atent înainte să îți achiziționezi o pereche nouă de încălțări:

Mărimea pentru pantofii potriviți

Pantoful tău ar trebui să aibă lungimea și lățimea corectă. Ca regulă generală, măsurați distanța dintre cel mai lung deget și călcâiul piciorului. De asemenea, asigurați-vă că orice formă de mont va fi adaptată noilor pantofi pentru a vă fi comozi.

Stabilitatea

Pentru a verifica stabilitatea unui pantof, trebuie să vă asigurați că nu puteți îndoi pantoful în jumătate sau nu îl răsuciți de-a lungul mijlocului piciorului. Singurul loc în care ar trebui să aibă o flexibilitate bună este în partea din față a piciorului, unde încep degetele de la picioare.

marimea pantofilor

Prinderea

Talpa exterioară a pantofului trebuie să aibă suficientă aderență pentru a preveni sau cel puțin a nu duce la alunecarea piciorului în timpul mersului. Alegeți pantofii potriviți nevoile voastre pentru a vă simți relaxat în timpul oricărei purtări.

Activitatea adecvată

Luați în considerare întotdeauna activitatea pentru care intenționați să utilizați pantofii potriviți atunci când cumpărați încălțări noi. Unii pantofi sunt specifici unui sport și sunt realizați special pentru acest tip de activitate. De exemplu, crampoanele ajută la creșterea frecării dintre sol și pantofi, astfel vor reduce riscul de cădere și rănire.

ghete din piele

Acum, în funcție de tipul piciorului pe care îl aveți ar trebui să căutați anumite caracteristici pentru pantofii potriviți. În general, putem clasifica picioarele în trei categorii principale:

Piciorul înclinat spre interior (suprapronatie)

Picioarele tale tind să fie înclinate spre interior, spre arcadele sale, atunci când mergi. De obicei, picioarele tale sunt foarte mobile sau flexibile. Este posibil să observați că piciorul se mărește destul de mult când stați în picioare și gleznele coboară semnificativ, dacă nu se aplatizează complet cu laba piciorului.

Pantofii potriviți pentru acest tip de picior este o pereche de încălțări de control al mișcării. Acești pantofi trebuie să aibă o talpă sau o formă mai dreaptă și oferă un toc mai rigid pentru a contracara inclinarea piciorului spre interior.

Piciorul inclinat spre exterior și lateral (Supinația)

Picioarele tale tind să fie puțin mai rigide și mai înțepenite. De asemenea, este posibil să simțiți presiuni mai degrabă de-a lungul marginii exterioare a piciorului, decât la nivelul călcâiului. În cele din urmă, cel mai probabil aveți piciorul mai arcuit cu puncte de presiune la nivelul piciorului și călcâiului.

Pantofii potriviți pentru acest tip de picior este un pantof de amortizare. Acest tip de pantof include o absorbție sporită a șocurilor și un suport minim pentru a încuraja pronația. Pantofii cu talpă modelabilă pot ajuta, de asemenea, la redistribuirea presiunilor de-a lungul părții inferioare a piciorului.

outfit relaxat

Piciorul cu formă neutră

Piciorul tău nu este nici prea arcuit sau plat, ci mai degrabă mediu spre plat. Când vă uitați la forma picioarelor din spate în poziție în picioare, călcâiele sunt relativ drepte, ceea ce înseamnă ca aveți o formă neutră.

Pantofii potriviți pentru acest tip de picior este un pantof de stabilitate. Un pantof de stabilitate ajută la încetinirea pronației ușoare și are, de asemenea, unele caracteristici de amortizare.

A te educa este primul pas către o sănătate mai bună a picioarelor. În al doilea rând, trebuie să exersezi ceea ce știi pentru a achiziționa pantofii potriviți picioarelor tale. Alegeți mereu încălțări din piele naturală pentru un mers confortabil și fără dureri. Iar dacă bătăturile sunt ceea ce va deranjează, aruncați o privire peste articolul nostru despre cauzele bătăturilor la picioare

Spor la cumpărături!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Avatar Mobile
Main Menu x
X