Cum scapi de mirosul neplăcut din pantofi?

mirosul neplacut din pantofi

”Cum pot să scap de mirosul neplăcut din pantofi?” Multe persoane își pun această întrebare și caută soluții eficiente pentru problema cu care se confruntă. Pantofii tăi sunt mediul perfect pentru bacteriile care produc mirosul neplăcut. Dacă te lupți cu scoaterea mirosurilor urâte din pantofii, nu trebuie să te simți jenat. Mulți dintre noi au trecut cel puțin o dată printr-o situație ca asta. Din fericire, să înveți cum să scapi de mirosul neplăcut al pantofilor și să obții un mediu fără mirosuri este destul de ușor. Aruncă o privire la aceste modalități eficiente de a eliminare a mirosului neplăcut din pantofi, mai ales dacă sunt preferații tăi.

Însă dacă folosești aceeași pereche de încălțări în fiecare zi, suntem de părere că ar putea fi timpul să investești într-o altă pereche. Încălțărilor tale ar trebui să le oferi o zi liberă în care să permiți evaporarea excesului de umiditate. Acest lucru va opri creșterea numărului de bacterii.

Înainte de a renunța la o pereche de pantofi care nu mai au un miros plăcut și fresh, urmați acești pași pentru a-i aduce la o formă mai bună.

scapa de mirosul neplacut

Pasul 1 

Primul pas ar trebui să abordeze problema încă de la rădăcină. Astfel că trebuie să fiți atenți la curățarea și igiena picioarelor mai ales în zilele pline în care mergeți mult și vă transpiră picioarele.

Bacteriile de la picioare se înmulțesc mereu, așa că ar fi bine să îți exfoliezi și cureți foarte bine picioarele pentru a elimina mirosul neplăcut. După curățare asigură-te că picioarele tale sunt complet uscate înainte de a te încălța cu o pereche de pantofi.

 Dacă ai probleme cu acumularea de umiditate în pantofi, ia în considerare depozitarea lor afară pe balcon, la lumina soarelui, astfel încât să se poată usca mai repede și să împiedice înmulțirea bacteriilor. Evitați să purtați aceeași pereche două zile la rând.

 Poartă șosete curate. În anumite cazuri poate fi necesar să schimbi perechea de șosete la mijlocul zilei dacă ai transpirație excesivă.

Pasul 2 

  Pasul doi pentru a elimina mirosul neplăcut din pantofi este despre igienizarea pantofilor. Există câteva moduri diferite în care poți face acest lucru:

Deoarece bacteriile se dezvoltă în condiții calde și umede, lăsarea pantofilor care miros urât în congelator peste noapte va ajuta la distrugerea bacteriilor. Așa că introduceți-vă pantofii într-o pungă de plastic sau într-un alt material, înghețați-i peste noapte, apoi lăsați-i să se dezghețe înainte de următoarea purtare.

  De asemenea, puteți folosi un amestec pe care să îl introduci într-un pulverizator pentru a scăpa de  bacterii și pentru a elimina mirosul neplăcut din pantofi. Alcoolul este o opțiune excelentă în acest caz deoarece se evaporă rapid. Efectul său de uscare va forța umiditatea să se evapore odată cu el.

  Oțetul alb este un alt dezinfectant excelent pentru combaterea bacteriilor. Pulverizați un amestec 50/50 de oțet alb distilat și apă în căptușeala și talpa pantofilor. Lăsați cel puțin 30 de minute să se usuce la aer înainte de următoarea purtare.

pantofi din piele

Pasul 3

  Acum că ați distrus bacteriile, puteți puteți începe procesul de eliminare a mirosului neplăcut din pantofi, mai exact ce a mai rămas.

Bicarbonatul de sodiu este eroul pantofilor care miros urât. De fapt, studiile arată că doar un gram de bicarbonat de sodiu neutralizează 12 miliechivalenți de acid cu miros urât. O metodă excelentă de a elimina mirosul neplăcut din pantofi este să înfășurați într-un filtru de cafea sau o bucată de pânză în jurul unei mingi de bicarbonat de sodiu și să lăsați mingea în pantofii cu problema mirosului.

Pasul 4

 Mirosul neplăcut din pantofi a dispărut, dar dacă vrei ca pantofii tăi să miroasă proaspăt, poți face un pas mai departe.

Dacă aveți câteva bucăți de săpun de rezervă, luați una și puneți-o în pantofi peste noapte. Săpunul este poros, așa că va absorbi orice din mirosuri rămase, lăsând în urmă un miros plăcut și curat.

Uleiurile esențiale sunt un alt mod prin care vă puteți face pantofii să miroasă din nou plăcut. Pune câteva picături pe o minge de bumbac și las-o în pantofi. Nu ai la îndemână arome care să îți placă? Cojile de lămâie și portocală vor funcționa foarte bine.

Amintiți-vă că este important să vă păstrați pantofii uscați dacă nu doriți ca acel miros neplăcut să revină. Una dintre cele mai bune metode de a elimina umezeala este să vă umpleți pantofii cu hârtie. Păstrați niște ziare vechi la îndemână în dulap și îndesați-le în pantofi pentru a absorbi orice urmă de transpirație.

incaltaminte dama

Un alt remediu de făcut acasă pentru pantofii urât mirositori? Așternut pentru pisici. Acesta absoarbe mirosurile și umezeala pentru a vă proteja casa de mirosurile urâte. Același lucru se poate aplica și în cazul pantofilor. Doar umpleți o șosetă veche și prindeți-o cu o bandă de cauciuc și las-o să absoarbă mirosurile neplăcute și umezeala rămasă.

Pasul 5 — E timpul să îi arunci

  Dacă ați încercat pașii 1-4 și nimic nu pare să aibă efect pentru a scăpa de mirosul neplăcut din pantofi, acesta ar putea fi unul dintre semnele că aveți nevoie de pantofi noi.

Unii pantofi nu mai pot fi salvați. Probabil că exista prea multe bacterii care au intrat complet în căptușeala interioară, țesătură și porii cei mai adânci din talpă. Microbii care prosperă aici vor fi excepțional de greu, dacă nu imposibil, de alungat. Fă-ți o favoare, aruncă-i și nu lăsa următoarea ta pereche să ajungă la acest nivel în care să nu mai poți face nimic cu mirosul neplăcut din pantofi.

Dacă perechea ta de pantofi nu doar că a început să aibă un miros neplăcut, dar îți creează și bătături, avem un articol dedicat pe acest subiect: ”Cauzele bătăturilor la picioare”. Ne-am bucura să știm că îți este de folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Avatar Mobile
Main Menu x
X